27.8 C
Тбилиси
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăGeorgiaWashingtonul îndeamnă Georgia să îl trateze "cu demnitate" pe fostul preşedinte Saakaşvili...

Washingtonul îndeamnă Georgia să îl trateze „cu demnitate” pe fostul preşedinte Saakaşvili în greva foamei

-

Statele Unite au cerut joi Georgiei să-l trateze „echitabil şi cu demnitate” pe fostul preşedinte Mihail Saakaşvili, încarcerat şi în stare critică, potrivit medicilor, din cauza unei greve a foamei, notează AFP și Agerpres. „Urmărim îndeaproape tratamentul aplicat fostului preşedinte Mihail Saakaşvili după arestarea sa la 1 octombrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, într-un comunicat.

El a mai îndemnat autorităţile de la Tbilisi „să ţină cont de recomandările” grupului de medici constituit de avocatul poporului din Georgia „cu privire la tratamentul adecvat”.

„Cerem cu fermitate guvernului Georgiei să se asigure că Mihail Saakaşvili este în măsură să asiste la toate audierile judiciare ale cauzelor sale penale în curs, în conformitate cu dreptul internaţional”, a adăugat el.

Diplomatul american a subliniat că fostul preşedinte are „dreptul la un proces echitabil”.

Săptămâna trecută, Mihail Saakaşvili, care refuză să mănânce de aproape 50 de zile în semn de protest faţă de încarcerarea sa la 1 octombrie, la scurt timp după ce s-a întors din exil în Ucraina, a fost transferat la un spital penitenciar din cauza deteriorării stării sale de sănătate.

/www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

37.000 de femei lupta pe front contra invadatorilor in Ucraina. Peste...

Prima doamna a Ucrainei, Olena Zelenska, a anuntat vineri ca 37.000 de femei sunt in armata ucraineana, iar peste 1.000 de femei au devenit...

A nins la Batumi

A nins la Tbilisi