Câteva sute de oameni au protestat miercuri în regiunea Marneuli din Georgia împotriva restricţiilor impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea noului coronavirus, după ce parlamentul a extins starea de urgenţă până pe 22 mai, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Fosta republică sovietică din Caucazul de sud, cu 3,7 milioane de locuitori, a raportat până în prezent 411 cazuri confirmate de infectare şi cinci decese.

Protestatarii de miercuri, care au încălcat ordinele de interzicere a adunărilor publice de peste 3 persoane, s-au adunat într-o piaţă din satul Shulaveri şi au reclamat faptul că nu pot să-şi vândă produsele, cerând totodată ridicarea restricţiilor.

Protestul, care a durat câteva ore, a fost supravegheat de poliţişti echipaţi cu măşti de protecţie. Unii protestatari au blocat o şosea şi au împiedicat trecerea camioanelor.

Guvernatorul regional Shota Rekhviashvili şi alţi oficili au promis să crească numărul firmelor de distribuţie care cumpără alimente proaspete de la producători locali.

mai mult la   /www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns