19.8 C
Тбилиси
joi, 8 iunie 2023
AcasăGeorgiaPariu ratat pentru Saakașvili la întoarcerea în Georgia. Partidul de guvernământ a...

Pariu ratat pentru Saakașvili la întoarcerea în Georgia. Partidul de guvernământ a câștigat alegerile cu un scor covârșitor

-

Partidul de guvernământ din Georgia, Visul Georgian, a câștigat alegerile municipale cu un scor mare, la o zi după revenirea în țară a fostului președinte Saakașvili, într-o încercare a acestuia de a influența scrutinul în favoarea opoziției, relatează Reuters. Saakașvili a fost arestat, vineri, la doar câteva ore după ce s-a întors în țara sa de origine.

Partidul Visul Georgian a câștigat 46,7% dintre voturi, în timp ce partidul de opoziție, Mișcarea Națională Unită, fondat de Saakașvili, nu a reușit să obțină decât 30,7%. Informațiile vin de la Administrația Electorală a Georgiei, care a numărat 99.97% dintre voturi.

O misiune de observatori de la OSCE a declarat într-un comunicat că scrutinul a fost „marcat de acuzații răspândite de intimidare, cumpărare de voturi și presiuni, deși candidații au putut să-și facă campanie liberi”.

Situația politică din Georgia rămâne foarte tensionată în ultimii ani, în contextul unor alegeri parlamentare de anul trecut extrem de controversate și marcate de acuzații de fraudă. Opoziția boicotează actualul parlament rezultat în urma acelor alegeri.

„Este foarte important că azi s-a mai făcut un pas spre stabilizare și democrație”, a spus președinta Salome Zourabișvili, după încheirea scrutinului.

sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Must Read

300 de ani de relații culturale dintre Georgia și România

Cu ocazia sărbătoririi celor 300 de ani de relații culturale dintre Georgia și România, pe 9 octombrie Ambasada Georgiei în România în colaborare cu...