Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri, la New York, în cadrul reuniunii ONU, o întrevedere bilaterală cu președintele Georgiei, Salome Zurabișvili.

Cu această ocazie, au fost discutate perspectivele de consolidare a relațiilor bilaterale și a dialogului politic de nivel dintre România și Georgia.
Iohannis a evocat calitatea relațiilor de parteneriat dintre România și Georgia, evidențiată de o dinamică susținută a contactelor politice bilaterale de nivel și de cooperarea practică din ultimii ani.

La rândul său, președintele georgian a subliniat caracterul de excelență al relației cu România, în contextul aniversării a 300 de ani de relații diplomatice, și a mulțumit pentru sprijinul constant și ferm al țării noastre pentru aspirațiile europene și euro-atlantice ale Georgiei și pentru integritatea teritorială a Georgiei. În acest context, Zurabișvili a solicitat sprijinul României pentru recunoașterea perspectivei europene a țării sale si a evocat eforturile de reformă întreprinse de Georgia, Klaus Iohannis reiterând sprijinul pentru aspirațiile europeană și euro-atlantică ale Georgiei și exprimând disponibilitatea țării noastre pentru susținerea proceselor de reformă, inclusiv prin transfer de expertiză.

mai mult la : www.b1.ro

Lasă un răspuns