Companiile aeriene low cost Wizz Air și Ryanair nu-și pot relua zborurile regulate din cauza temerilor autorităților georgiene legate de o posibilă deteriorare a situației epidemiologice. Georgia nu este încă pregătită pentru acest lucru, a declarat ministrul Economiei, Natia Turnava.

Concomitent, însă, companii aeriene mari, precum Air France și Lufthansa, au primit dreptul de a relua activitatea în august, bilete pentru zboruri ale căror costuri sunt mai mari de 500 de euro. De remarcat faptul că majoritatea emigranților georgieni, companiile ce activează în sectorul turistic,  așteaptă la reluarea activității companiilor aeriene low cost.

„Ideea este că Wizz Air și Ryanair sunt companii cu buget redus. Pentru a menține prețurile biletelor mici, ar trebui să zboare mai mult de două ori pe săptămână. Prin urmare, continuăm să negociem. Ultima lor propunere a fost reluarea zborurilor către mai mult de zece destinații. La rândul său, aceasta înseamnă peste 20 de zboruri și un trafic mare de pasageri. Și noi, și țările în care sunt gata să zboare, nu sunt pregătite pentru acest lucru. De îndată ce vom fi gata să primim un număr mare de oameni, aceste companii vor primi permisiunea de a redeschide zborurile. Principalul lucru este sănătatea oamenilor”, a explicat ministrul Economiei, Natia Turnava.

mai mult la    /www.zdg.md/

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns