Georgia este singura țară din fosta Uniune Sovietică inclusă într-o listă de 15 state non-europene, pe care UE le consideră sigure și pentru care are hotarele deschise în condiții de pandemie de coronavirus. Acest stat a înregistrat până în prezent mai puțin de o mie de cazuri de infecție de Covid – 19 și doar 15 decese la o populație de 3,7 milioane. Georgia a devenit un exemplu după ce criza pandemică a fost gestionată „ca la carte” de trei specialiști de vază de la Centrul Național pentru Controlul Bolilor și Sănătății Publice (NCDC), numiți în țara lor „cei trei mușchetari”, scrie BBC.

În Georgia, primul caz de coronavirus a fost înregistrat la sfârșitul lunii februarie. Guvernul a avut atunci o reacție rapidă, iar către mijlocul lunii martie au fost închise toate școlile, universitățile și afacerile mici. De asemenea, a fost sistată circulația transportului public.

După ce a fost introdusă stare de urgență, pe 21 martie, au fost interzise adunările în masă și călătoriile dintr-un oraș în altul. De Paștele ortodox, autoritățile au interzis circulația transportului privat și a închis toate cimitirele.

mai mult la    /tv8.md/

Lasă un răspuns