24.8 C
Тбилиси
luni, 27 iunie 2022
AcasăFashionGeorgia: mii de oameni protestează la Tbilisi cu alegerile parlamentare

Georgia: mii de oameni protestează la Tbilisi cu alegerile parlamentare

Mii de persoane s-au adunat duminică seară în fața Parlamentului, cerând repetarea alegerilor. Observatorii OSCE declaraseră în cursul zilei că s-au observat multe nereguli în cursul votului de sâmbătă dar și a campaniei electorale dar că „în linii mari”, scrutinul a fost corect, respectând principiile de bază ale unor alegeri libere.

-

Partidul de guvernământ din Georgia, „Visul Georgian” a câștigat alegerile parlamentare din 31 octombrie dar principalul partid de opoziție, Mișcarea Națională Unită contest rezultatul și a chemat la proteste în centrul capitalei, Tbilisi.

Rezultatele Comisiei Electorale Centrale arată că Visul Georgian a obținut peste 48% din voturi, urmat de principalul partid de opoziție, Mișcarea Națională Unită cu 27% din voturi. Încă șase partide mici au reușit să treacă de pragul nou de numai 1% pentru a fi reprezentate în noul parlament. Participarea la vot a fost de peste 56%.

Mișcarea Națională Unită promisese ca în eventualitatea unei victorii să-l aducă prim ministru pe liderul formațiunii, fostul președinte Mihail Saakașvili, aflat acum în exil în Ucraina, unde este consilier al președintelui Volodimir Zelenski.

/moldova.europalibera.org/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

37.000 de femei lupta pe front contra invadatorilor in Ucraina. Peste...

Prima doamna a Ucrainei, Olena Zelenska, a anuntat vineri ca 37.000 de femei sunt in armata ucraineana, iar peste 1.000 de femei au devenit...

A nins la Batumi

A nins la Tbilisi